איך למלא את המזווה שלכם בקלות בכדי להבטיח בריאות אופטימלית וירידה במשקל באופן טבעי

הדרך הטובה ביותר להבטיח שתאכלו ארוחות בריאות מתחילה במזווה שלכם. כאשר המזווה שלכם מלא היטב בדברים בריאותיים. למה? מכיוון שכאשר אתם מרגישים רעב, הדבר הראשון שתעשו הוא ללכת למטבח בכדי להשביע את הרעב. ברגע שיש לכם רק אופציות בריאותיות לבחור מתוכן, באופן בלתי נמנע תוכלו להזין את גופכם במזון בריא יותר וכך תשמרו על בריאותכם ועל משקלכם בקלות יתרה.

לעולם לא נצליח להתגבר על הרעב שלנו על ידי כוח רצון מכיוון שאין כוח רצון חזק מספיק להתגבר על מנגנון ההישרדות שלנו. ברגע שמרגישים רעב, מנגנון ההישרדות נכנס לפעולה ואנו נתחיל לחפש מזון. ברגע שהמזווה שלנו מלא בדברים בריאותיים וטובים, אלו יהיו המזונות שנבחר מתוכם.

כשאנחנו חשים רעב, לא יהיו לנו את הכוחות הנפשיים לחכות עד שנלך לקניות או עד שנמצא משהו בריא לאכול. אנחנו נאכל כל דבר שיהיה לנו זמין ואכיל באותו הרגע. רק המזונות שיהיו בקרבתינו ויהיו מוכנים לאכילה בהקדם האפשרי יהיו אלה שנאכל.

אז עכשיו שאנו מבינים את החשיבות של מזווה בריא, בואו נבחן מה הופך מזווה לבריא.

הבסיס של מזווה בריא הוא קודם כל כזה שמכיל מאכלים בצורתם הטבעית ביותר ככל האפשר, פירוש הדבר שתצטרכו להתחיל לקרוא את התוויות של המזון לפני שאתם קונים. מה אני מתכוונת כשאני אומרת קריאת התווית? אני מתכוונת לחפש את המרכיבים, ולאו דווקא את כמות הקלוריות, כמות החלבונים, הפחמימות או הסוכרים ואפילו לא כמות הכולסטרול שבמזון. אלו לא הדברים שמשפעים באמת על ירידה במשקל לצמיתות בצורה טבעית ובריאה. הסימון התזונתי באמת לא חשוב! הדברים היחידים בתווית שחשובים הם המרכיבים.

בדקו את התווית ורכשו מאכלים עם כמה שפחות מרכיבים שאפשר. לדוגמא, אם אתם קונים לחם, בחרו לחם עם לא יותר מ4 מרכיבים (הדגן, מים, מלח ושמרים). כן, יש כזה דבר. לעומת זאת, רוב הלחמים שקונים היום מכילים למעלה מ15 מרכיבים וחלקם יותר מ 20 מרכיבים. יתר המרכיבים כוללים משפרי טעם, מתחלבים, מייצבים, מעבים וכל מיני מספרי E  שהם תוספי מזון חצי סינטטים או לגמרי סינטטים שנחשבים בטוחים ומאושרים רשמית לשימוש במזון אך לא ממש תומכים בבריאותינו. ההימור הכי טוב עבורכם יהיה לבחור במזונות שיש בהם כמה שפחות מספרי אי וחומרים לא ברורים ולא מוכרים לכם. ישנם תוספי מזון (מספרי E) שהוכחו כקשורים בהיפראקטיביות ו/או בהפרעות קשב וריכוז. התוספים שהכי מזוהים בהקשר זה הם בעיקר צבעי מאכל כמו:

•טרטזין (E102)

•Quinoline צהוב (E104)

•צהוב שקיעה (E110)

•קרמויסין (E122)

•פונסו 4R (E124)

•אדום אלורה (E129)

ישנם תוספים נוספים אשר גם הראו קשר עם הפרעות אלה ואחרות שתוכלו לקרא עליהם כאן.

כמה מהתומכים של הוספת מספרי E למזונות שלנו טוענים שהתוספים הללו טובים עבורנו מכיוון שהם עוזרים לנו למנוע התפשטות של מחלות, לדוגמא: חומרים משמרים, מקבוצת הE 200 עוזרים למנוע מחלות כמו בוטוליזם, שיכול לגרום לראייה מטושטשת, שיתוק ובמקרים נדירים אף מוות מהיר. למרות זאת, התוספים הללו מוספים למאכלים שלנו בכדי לשמר אותם לזמן ארוך יותר ובכך להעניק להם חיי מדף ארוכים יותר. זה לא מה שאתם רוצים לצרוך מלכתחילה. זה טוב לחברות המזון אשר יכולים למכור את סחורתם לתקופה ארוכה יותר, ופחות מענין אותם הבריאות האישית שלנו. הבריאות שלנו היר באחריותינו.

מאכלים טבעיים הם מאכלים שקרובים לצורתם בטבע. כאלו שהטבע התכוון שנאכל אותם וכאלה שבשלים ומוכנים לאכילה, ולא מזונות עם חיי מדף ארוכים בגלל חומרי שימור סינטטים.

מבחינה היסטורית, מלח שימש כחומר משמר, במיוחד עבור בשר, מכיוון שהמלח סופח את המים שחיידקים זקוקים לו בכדי לשגשג. כיום בנוסף למלח, משתמשים במגוון ניטרטים שגורמים לאותו אפקט כמו מלח אך נמצאו כמסוכנים לבריאותינו ויכולים לגרום למחלות כולל סרטן.

בחירת מזונות טריים הם ההימור הבטוח ביותר עבור בריאותינו, למרות שלפעמים אנחנו צריכים מזונות שניתן להחזיק אותם במזווה לטווח הארוך יותר. ולכן מומלץ לבחור מאכלים בעלי מרכיב אחד או שניים שיהיו במזווה שלנו ולבשל, להנביט, להשרות או לקלף אותם כשרוצים לאכול אותם.

אז מה הם אופציות טובות לשמירה במזווה?

בימינו יש כל כך הרבה בלבול בנוגע למה נחשב כמזון בריא ומצד שני הסטטיסטיקות מראות ש7 מתוך 10 אנשים ימותו ממחלות כרוניות, וש 50% מהאוכלוסייה העולמית צורכת תרופות על בסיס יומיומי וכמעט 2 מיליארד אנשים בעולם בעלי משקל עודף. אם נוציא מהמשוואה אנשים מורעבים, זה למעשה 30% מאוכלוסיית העולם.

מאחר שהתזונה שלנו מהווה את הבסיס לבריאותינו, דרך נתונים אלה אנו רואים שרוב האנשים לא יודעים מה לאכול בכדי לשמור על בריאותם, למען האמת גם אני לא ידעתי מה לאכול למרות שהיו ברשותי שלושה תארים אוניברסיטאיים בתחום הבריאות כולל תואר ראשון בביוכימיה ותזונה, אימונולוגיה ותואר שני במדעי הרפואה.

עם כל המידע הזמין שמשתנה באופן קבוע על ידי אלו שממנים את המחקרים, אי אפשר לדעת באמת מה טוב ובריא עבורינו ומה לא, ולראות את התמונה המלאה.

לאורך השנים סבלתי רבות מבעיות משקל אבל אחרי שחליתי בסרטן, החלטתי לחקור מהי התזונה האידיאלית עבור בני אדם בעצמי. עזבתי את העסק שלי שנתן לי בטחון כלכלי, ובחרתי לממן את המחקר שלי בעצמי במשך שנתיים כדי לפסול כל השפעה חיצונית של המממנים. בדרך זו יכולתי להבטיח שלא יהיה מידע מוטה.

אחרי שנתיים הבנתי מהי התזונה הבריאה ביותר עבור בני אדם.

על ידי בדיקת האנטומיה המודרנית והפיזיולוגיה של האדם, מצאתי שהמזון שאכלו בני אדם קדמונים כשעזבו את יערות הגשם של אפריקה והגיעו למרחבי הסוונה, בתקופה שלפני 2 מיליון שנים עד לפני 11000 שנה (כאשר עידן החקלאות החל) הוא המזון שמוביל לבריאות ואריכות ימים. בספר שלי: “דיאטת גרילה” (“The Guerrilla Diet and Lifestyle Program”,) , אני מציגה כמה עובדות מפתיעות ומעניינות בנושא אבולוציית האדם והתזונה הטובה והתומכת ביותר בבריאות שלנו אשר מובילה לירידה במשקל באופן טבעי.

עכשיו אגלה לכם כמה אפשרויות טובות למזונות שניתן להחזיק במזווה שלכם אשר תומכים בבריאותכם ובירידה טבעית במשקל, וגם בעלי חיי מדף הגיוניים.

המזונות המומלצים למזווה שלכם הינם:

  1. דגנים מלאים כולל: פרכיות אורז, פרכיות כוסמת, קרקרים מדגנים מלאים, מוזלי, פסטות בכל מיני צורות מחיטה מלאה ומאורז מלא, קוסקוס מחיטה מלאה, אמרנט, שעורה, כוסמת, דוחן, שיבולת שועל, קינואה, שיפון, קמח דורם מלא, כוסמין מלא, טף, טריטיקל , בורגול ואורז מלא (בסמטי מלא, אדום אינדיאני, שחור, אורז הודי, אורז ארוך מלא, אורז עגול מלא ואורז פרא)
  2. פירות יבשים: בננות, חרובים, קוקוס, תמרים, תאנים, ג’ינג’ר, ליצ’י, אננס, שזיפים, שזיפים מיובשים וצימוקים.
  3. ממרחי אגוזים מכל הסוגים, צנוברים, אגוזי מלך, פיסטוקים, אגוזי קולה, קשיו, אגוזי פקאן, מקדמיה, אגוזי לוז, ברזיל אגוזים, שקדים, ערמונים, וכו’ וגם אגוזים (לא קלויים) מכל הסוגים.
  4. זרעים: ממרחי זרעים מלאים כמו טחינה משומשום מלא, זרעי צ’יה, זרעי פשתן, זרעי קנבוס, זרעי שומשום, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, זרעי חריע, וכו’
  5. שעועית: קפואה או גרסאות יבשות של כל סוגי השעועית: אזוקי, שעועית האנאסאזי, שעועית שחורה, לוביה, בורלוטי, שעועית לבנה, שעועית קנליני, שעועית קורונה, שעועית פול, שעועית חמאה, חומוס, שעועית לימה, שעועית לופיני, שעועית מש, אפונה, שעועית פינטו, שעועית אדומה, סויה, וכו’.
  6. עדשים: ירוקות, אדומות, צהובות, חומות, כתומות, וכו’
  7. פירות, ירקות, ותבלינים: אפונה יבשה, גרעיני תירס אורגני, קוקוסים, סוכר קוקוס ושמן קוקוס, זיתים במיכל זכוכית, שום, בצל, תפוחי אדמה, לימונים, תפוזים, תפוחים, רוטב סויה, חומץ בסמטי, חרדל, קטשופ אורגני, רסק עגבניות ומלח הימלאיה.
  8. תחליפי חלב: חלב שיבולת שועל, חלב סויה, חלב שקדים, חלב קוקוס וחלב אורז.
  9. עשבי תיבול ותבלינים יבשים: עלי דפנה, שמיר, מרווה מיובשת, עלי תימין יבשים, אורגנו, טרגון, תערובת תיבול איטלקי, פלפל אנגלי, זרעי קימל, אבקת צ’ילי, מקלות קינמון, קינמון טחון, זרעי כוסברה, כמון זרעים, כמון טחון, אבקת קארי, ג’ינג’ר, אגוז מוסקט, פפריקה, פלפל לבן, פלפל אדום כתוש, כורכום, וכו’.

בסך הכל, המטרה שלכם היא לצרוך על בסיס שבועי קבוע:

מגוון רחב של פירות וירקות

מגוון רחב של דגנים מלאים (ראו רשימה למעלה)

מגוון רחב של קטניות (ראו רשימה למעלה)

מגוון רחב של זרעים ואגוזים (ראו רשימות למעלה)

שימו לב איך לא הזכרתי חלבון, פחמימות, שומנים, כולסטרול או קלוריות ברשימה זו! חשוב רק לבחור את המזונות הנכונים בצורתם הטבעית ביותר.

יש לציין שעבור הבריאות שלכם גם חשוב לשתות כמות מספקת של מים ולכן מומלץ לשמחר במזווה כמה בקבוקי מים שיהיה לכם קל לקחת עמכם כשתצאו מהבית.

תודה לך שהקדשת מזמנך לקרוא כתבה זו. אם הינך רציני/ת וברצונך לשפר את בריאותך ללא קשר לגיל או לנסיבות הנוכחיות בכל אשר יהיו, ומוכן/נה להשיג תוצאות טובות יותר בירידה במשקל, הצטרף/י לרשימת הדיוור שלי, וכך תקבל/י את העיתון השבועי שלי שמכיל תוכן מרתק בנושא הבריאות, מוטיבציה, מתכונים, המלצות לתוספים, אימונים קלים וגם הרבה בונוסים חינמיים והצעות מיוחדות. לחצו כאן בכדי להירשם. או בקרו באתר מרזים לחיים עבור עצות, קבוצות הרזיה ובריאות ועוד  כאן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *